nedeľa 17. januára 2010

Berme si z nich príklad!

Boli ste už vo Viedni? Ak áno určite ste videli stanovištia z bicyklami. Na týchto stanovištiach si môžete požičať bicykel, a ak ho do hodiny vrátite na akom koľvek inom stanovišti tak ste sa práve rozvážali po meste úplne zadarmo. Takto ušetríte kopu peňazí za lístky na MHD alebo električenky. Ak sa veziete dve hodiny zaplatíte euro. Ale ak bicykel po hodine vrátite tak si ho za 15 minút môžete zase na hodinu zadarmo požičať. Možno sa pýtate: "Prečo nemáme takéto bicykle aj v Bratislave?" Mám na to odpoveď. Ľudia v Bratislave nie sú natoľko uvedomelí aby tu takéto bicykle vydržali minimálne mesiac. Napriek tomu by nebolo zlé aspoň to vyskúšať, a zamyslieť sa nad tým. Takže páni poslanci nech sa páči, dajme šancu bicyklom.

1 komentár:

  1. Keď už sme twinšity, máme twinšitylajner a Dunajskú cyklotrasu,tak to môžeme rozbehnúť, stanovištia by sa postavili v Hainburgu, Wolfsthale a ďalších dedinách. Lenže priamo v Bratislave by sme s tým kde chodili? Možno po Sade Janka Kráľa, ale to môžem ísť aj pešo. Keby sme išli po centre, tak by sme najskôr zrazili nejakého Japonca, alebo Angličana čo sa sem prišiel opiť:). Cyklotrás je tiež pomenej oproti Viedni (a aj parkov a aj tie sa rušia): jedna pekná je z Čunova až do centra, z Mosta Lafranconi do DNV/Dúbravky, po kopcoch a z Prístavneho mosta do Vrakune ďalej okolo letiska až do Ivanky:). Ale kebyže ideme do uličiek, tak sa najskôr na výtlku zabijeme. Či by sa to tu zničilo - no určite nie skôr ako v Košiciach (tam si všetci zamykajú bicykle aj keď idú len na minútu do obchodu či na poštu). Takže súhrn znie: Nebol by to zlý nápad len by bolo dobré dobudovať cyklotrasy najmä v severnej časti mesta.
    Chcelo by to založiť nejakú skupinu na facebooku, aby mala tak 20000 ľudí a potom by sa možno niečo pohlo na tom našom super magistráte.
    Toto je hádam všetko čo som k tomuto chcel povedať.

    OdpovedaťOdstrániť